Képviselő testület tagjai

Ruzsics Ferenc Polgármester

kepviselo-ruzsics-ferencKeszthelyen született 1957. november 18-án. Nős, felesége Németh Erzsébet. Két gyermek édesapja: Boglárka végzett jogász, Ferenc pedig a Pannon Egyetem Georgikon Mezőgazdaságtudományi Karán természetvédelmi mérnök hallgató.

A Szendrey Júlia Általános Iskola és a Vajda János Gimnázium elvégzése után a helyi Volán Vállalatnál dolgozott, miközben gépjármű villamossági szakmát szerzett. A katonai szolgálat letöltése után a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetem Faipari Üzemmérnöki Karán szerzett diplomát 1986-ban. Ezután a nemesbüki faüzemben dolgozott, mint művezető, később, mint üzemvezető. Az üzemet 1988-ban kibérelte, majd megvásárolta, jelentős fejlesztéseket hajtott itt végre. A Profilfa Kft. áruházvezetője volt 2006-os önkormányzati választásokig. Jelenleg Keszthely város polgármestere, a Keszthely és Környéke Kistérségi Többcélú Társulás elnöke, a Balatoni Fejlesztési Tanács általános alelnöke, a Balatoni Szövetség társelnöke és a Zala Megyei Területfejlesztési Tanács tagja.

Fogadóóra

Helyszín: I. em. Kistárgyaló
Időpont: Minden hónap első szerda 15:00 – 17:00 óráig

Pálinkás Róbert Alpolgármester

kepviselo-palinkas-robert1974-ben született Zircen. 14 évesen került Keszthelyre, itt végezte a Nagyváthy J. Mg-i Szakközépiskolát, majd a Pannon Agrártudományi Egyetemen okleveles agrármérnök minősítést szerzett. Azóta is részt vesz különböző képzéseken, 2006-ban a BKF Pályázatírás és Projektmenedzsment képzését végezte el.

Tanulmányai elvégzése után egy diákcég keszthelyi kirendeltségének a vezetője lett, majd 2000 évtől a Zalaegerszegi Városfejlesztő Rt-nél vállalt megbízatást, megismerkedve az ingatlanfejlesztés és vagyongazdálkodás fontosságával. A céggel közösen végzett munkái között szerepel a Keszthely város nyertes önkormányzati bérlakás pályázatának elkészítése.

1998-ban lépett be a FIDESZ Keszthelyi szervezetébe, majd a csoport elnöke lett, s ma alelnöke. A Keszthely városában megalakult Kábítószerügyi Egyeztető Fórumban (KEF) előbb alelnöki, majd 2002-től elnöki megbízást kapott. 2002 óta tagja Keszthely Város Képviselő-testületének, s a Zala Megyei Közgyűlésnek. Jelenleg Keszthely-Kertváros egyéni önkormányzati képviselője, a Zala Megyei Közgyűlés Oktatási, Ifjúsági és Sportbizottságának elnöke.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Időpont: Tel.: +36 83/ 505-581

Borosné Eitner Kinga

kepviselo-borosne-eitner-kingaFogadóóra

Helyszín: Képviselői szoba
Időpont: Minden hónap első szerda 9:00 – 11:00 óráig

Csótár András

Keszthelyen született 1970. augusztus 26-án. A tanulóéveit leszámítva mindig a városban élt. Keszthelyen dolgozik, 17 éve az Asbóth Sándor Térségi Középiskola fizikatanára, 2 éve igazgatóhelyettese. Nős, két kislány kepviselo-csotar-andrasédesapja. Anna 10 éves, Viktória 7 éves. Felesége, Jutasi Éva, keszthelyi születésű fodrászmester, vállalkozó.

Szülei is megbecsült keszthelyi polgárok, édesapja környezet- és növényvédelmi mérnökként ment nyugdíjba. Édesanyja 29 évig, a 2002-ben bekövetkezett haláláig a Csány Általános Iskola tanítónője volt. Húga, Ágnes, Keszthely történetének egyik legsikeresebb vitorlázója, sokszoros magyar bajnok, jelenleg középiskolai testnevelő-tanár. A sport mindig közel állt hozzá, több sportágban is igazolt versenyző volt. Jelenleg a Shotokan Sportegyesület Keszthely karatékája, 2004-óta az egyesület elnöke. Református vallású, több mint egy évtizede a keszthelyi gyülekezet presbitere.

A politikába aktívan a 90-es évek közepén kapcsolódott be. Belépett a Magyar Igazság és Élet Pártjába, melynek 2006-ig a városi alelnöke volt. 2002-ben az Összefogás Keszthelyért Egyesület listájáról került be az önkormányzatba, az Oktatási és Kulturális Bizottság vezetését kapta meg. 2006-ban a Fidesz jelöltjeként egyéni képviselői helyet szerzett. Jelenleg is ugyanazt a szakbizottságot vezeti.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Időpont: Tel.: +36 30/ 571-2101

Dr. Ifi Ferenc

kepviselo-dr-ifi-ferencDr. Ifi Ferenc orvos, 1947-ben született Balatonberényben. Iskoláit Balatonberényben, a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, majd a Pécsi Orvostudományi Egyetemen végezte.
1972-ben szerzett diplomát. 3 évig Alsónemesapátiban volt körzeti orvos, majd Zalaegerszegen 3 évig körzetben, azt követően 1979-1992-ig a zalaegerszegi kórház Radiológiai Osztályán dolgozott.(Közben 1 évig körzeti orvos volt Keszthelyen). Ez idő alatt általános orvostanból és radiológiából tett szakvizsgát.
1992-től 3 évig Ausztriában, a linzi Allgemeines Krankenhausban dolgozott.
1996.július 01-óta a keszthelyi Városi Kórház Radiológia és Ultrahangdiagnosztikai Osztályát vezeti. 2000. januárjától a hévízi Szt. András Kórház radiológus orvosi feladatait is ellátja.
1998-2002 között tagja volt Keszthely Város Önkormányzatának, az egészségügyi biztottság elnöke volt.

1989-óta a KDNP tagja, előtte nem volt párttag. 1998-óta a KDNP Keszthelyi Szervezetének elnöke. A 2006-os önkormányzati választáson a keszthelyi 9. körzet képviselőjének választották. 7 gyermeke van, Ferenc, Lilla, Levente,Gergely, Judit, Márk és Benedek. Német nyelvből középfokú nyelvvizsgája van, angolul alapfokon olvas és beszél. Kevés szabad idejében a kertjében tevékenykedik.

Fogadóóra

Helyszín: Képviselői szoba: októbertől áprilisig; Kiskeszthelyi Közösségi Ház: májustól szeptemberig Telefonos egyeztetés alapján
Időpont: Minden hónap utolsó csütörtök előtti  hétfő
Tel.: +36 20/ 941-8150

Kocsis Miklós

kepviselo-kocsis-miklosEgy éves koromban kerültem Keszthelyre. Itt laktam, és tanultam egészen 1972-ig, amikor az Agrártudományi Egyetem elvégzése után Zalaegerszegre hívtak a ZTE első osztályú futballcsapatához. 1973-ban megnősültem, és házasságunkból 2 leányunk született, Veronika és Krisztina. 1979-ben családommal hazaköltöztünk Keszthelyre. Egy évvel később kineveztek a vonyarcvashegyi ” Zalatour ” kemping vezetőjévé, ahol 17 évig dolgoztam. 1997-től családi vállalkozásban üzemeltetjük a szintén vonyarcvashegyi Eldorádó Fogadó és Kempinget.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Időpont:
Tel
: +36 20/ 476-1984

Mohácsi József

1952. szeptember 16-án születtem Zalaszentgróton.

kepviselo-mohacsi-jozsefKeszthelyen a Vendéglátóipari Szakközépiskola tanulója voltam 1967-1971-ig.  A budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán szerzetem levelező tagozaton diplomát 1987-ben. Szakképzettségem vendéglátóipari közgazdász, szakoktató. Feleségem vendéglátóipari technikus, ügyvezető igazgató. Két leánygyermekem van, a nagyobbik 32 éves a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán végzett. A kisebbik leányom 28 éves, ő is a székesfehérvári Kodolányi János Főiskolán végzett a szálloda idegenforgalom szakon.

1971-től – 1986-ig a keszthelyi Hotel Helikonban dolgoztam.
1986-tól – 1995-ig a hévízi Aqua szálló igazgató helyettese voltam.
1996-tól – 2000-ig az Abbázia szállodalánc, majd 2000-től 2002-ig NETHER Speed Kft szálloda igazgatója voltam.
2002. októberétől – 2006. októberéig Keszthely város polgármestere voltam.
A 2006. évi országgyűlési választásokon Zala megyei területi listán szerzett mandátumot 2010-ig. A parlament oktatási és tudományos, valamint a sport és turisztikai bizottság tagja voltam.
2006. január 01-től a H és M vendéglátóipari nagykereskedés kereskedelmi igazgatója.
2010-től Keszthely város képviselője.
Mottó: Keszthely turizmusának fejlesztése a sikeres jövő záloga!

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Időpont: Minden hónap első kedd
Tel: +36 30/ 520-7340

Rigó Ferenc

kepviselo-rigo-ferencRigó Ferenc 1942. október 5-én született, általános és szakmunkás iskoláit Keszthelyen végezte, majd mestervizsgákat és üzletvezetői képesítést szerzett. Szüleinek a Vásár tér 1. szám alatt volt hentesüzlete, így 3 éves kora óta itt él és dolgozik a mai napig.

1970 óta önálló vállalkozóként dolgozik, most a családi fészekből kialakított vendéglátó egységét vezeti. Nős, két felnőtt korú gyermek édesapja. Zsolt fia 37 éves, nős, önálló vállalkozó. Ferenc fia 23 éves, a családi vállalkozásban segédkezik. Szerelme és hobbyja a Balaton és sportjai. A Keszthelyi Vizimentő Egyesület egyik alapító és elnökségi tagja. Balatoni életmentéseiért miniszteri kitüntetésben részesült. Képviselőjelöltségét azért vállalta, mert ismeri a lakókörnyezetének, és a lakóinak gondjait, és szeretné, ha ez a problémákkal teli városrész, ahol sok hátrányos helyzetű ember él megfelelő képviselettel rendelkezne a városvezetésben.

Fogadóóra

Helyszín: Rigó Fészek Vendéglő 8360 Keszthely, Vásár tér 1.
Időpont: Minden hónap első péntek  15:00 – 16:00 óráig

Selmeczy Zsuzsanna

kepviselo-selmeczy-zsuzsanna1975. május 7-én született Marcaliban, gyermekkorát Nagyatádon töltötte. 1997-ben szerzett testnevelőtanári diplomát és úszóedzői képesítést Pécsett, a Janus Pannonius Tudományegyetemen. 1998 januárjában került Keszthelyre, a VSZK-ban dolgozott nevelő- és testnevelő-tanárként első gyermeke születéséig. 2001-ben aerobic oktatói- és preventív gerincedzői képesítést szerzett. 2002-2003 az alsópáhoki Kolping Hotelben sportanimátor (majd fogászati asszisztens). Jelenleg nemzeti boltot üzemeltet párjával. 3 fiú édesanyja: Máté 11, Csongor 5, Bulcsú 3 éves.
2010 májusa óta a Jobbik Magyarországért Mozgalom Keszthelyi Alapszervezetének elnöke.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Tel.: +36 30/ 332-3884

Szabó György

Született Keszthelyen 1950. 06. 19-én. Édesanyja Zajcsuk Mária, édesapja Szabó György. Egy nővére van.

kepviselo-szabo-gyorgyÁltalános iskoláit Keszthelyen végezte, majd a helyi Szakmunkásképző Iskolában autószerelő képesítést szerzett. 1965-ben helyezkedett el az első és azóta is egyetlen munkahelyen a keszthelyi Autójavító és Kereskedelmi Szövetkezetnél. Időközben a szakmunkások szakközépiskolájában leérettségizett. Ezt követően a miskolci Nehézipari Egyetem levelező tagozatán gépész- üzemmérnöki diplomát szerzett. Munkahelyén a szakmai ranglistát végigjárta. Először autószerelőként, majd művezetőként. 2000 óta pedig a szövetkezet elnökeként dolgozik jelenleg is.

Második házasságában él. Első felesége 1986-ban meghalt, ebből a házasságából két fiú gyermeke született: György 1968-ban, Attila 1973-ban. 1988-ban újra házasodott. Felesége Szabóné Haraszti Zsuzsa, a keszthelyi Nagyváthy János Szakközépiskola tanára. 1990-ben született meg harmadik gyermeke, Zsófia.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Időpont: Minden hónap második kedd
Tel.: +36 30/ 237-8855

Vozár Péterné

kepviselo-vozar-peterneKeszthelyen születtem és itt élek azóta is. Általános iskolai tanító, könyvtáros, idegenforgalmi menedzser végzettségem van. Az Oktatási Minisztérium pályázatának köszönhetően 2008-tól a keszthelyi kistérség közművelődési referense vagyok.

2000-2005-ig szerveztem a Sétáló Utcai Esték című rendezvénysorozatot, melyért megkaptam Keszthely Város Turizmusáért díjat. 2002-től a Keszthelyi Nemzeti Kör tagja, jelenleg titkára vagyok, 2003-tól a Rákóczi Szövetség keszthelyi szervezetét vezetem. 2007-ben a Keszthely-Hévíz Kistérségi Civil Egyeztető Fórum titkárának választottak.

Rendszeresen írok pályázatokat. Ennek köszönhetően 2008-ban 170 székely embert látott kistérségünk vendégül egy héten át. Civil szervezeteink szép utazásokon vehettek részt Moldvában, Kárpátalján, Felvidéken és a Pilisben. 2008-ban vendégül láttuk Keszthely testvérvárosának, Stary Sacz-nak civil szervezeteit, akik 2009-ben hívtak Bennünket meg hozzájuk. 2003 óta évente vendégül látunk Nyisztor Ilona vezetésével 1-1 buszra való moldvai csángó gyermeket, akik környékbeli családoknál laknak és ismerkednek.

A Turisztikai, Városfejlesztési és Környezetvédelmi bizottság tagjaként szeretnék hozzájárulni a belvárosi projektek megvalósításához. Kiemelt figyelmet szeretnék fordítani körzetem tisztaságára, és virágosítására, a csapadékvíz elvezetésére és aszfaltozásra. Célom, hogy a Sétáló övezet ismét élénk kereskedelmi központ legyen. Figyelmet szeretnék fordítani a helyi termékek és szolgáltatások előtérbe helyezésére. Szükségesnek érzem a város és a térségi települések közös munkájának előmozdítását, a városvezetés és a civil szervezetek közötti mind szorosabb együttműködés segítését. Az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság tagjaként feladatomnak érzem a kultúra támogatását, a határon túli magyarsággal való mind szorosabb együttműködést. Igyekszem képviselői feladatomat lelkiismeretesen ellátni, segítségére lenni Ruzsics Ferenc polgármester úrnak, és legjobb tudásom szerint megfelelni az elvárásoknak.

Fogadóóra

Helyszín: Telefonos egyeztetés alapján
Tel.: +36 30/ 505-1719