Keszthely és környéke Kistérségi Többcélú Társulás

A Keszthely és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás 16 települése nevében tisztelettel köszöntöm honlapunk látogatóit. A keszthelyi székhelyű, csaknem 35 ezer lakos érdekeit képviselő társulás az ország egyik csodálatos helyén fekszik: a Nyugat-Balatoni régióban, a Keszthelyi-hegység, a Balaton és a Kis-Balaton által körülölelt területen.

A különböző adottságú települések szövetsége sikeresen dolgozik együtt és a társulás munkaszervezete számos feladatot lát el a tizenhat település közös érdekét szem előtt tartva. Szociális szolgáltató központot üzemeltet, melynek fontos tevékenysége a házi segítségnyújtás és egyéb támogatások biztosítása az elsősorban idős és fogyatékos rászorulóknak. Pályázatírással, pályázati tanácsadással foglalkozik a Valcum Kht, mely külön erre a célra alakult, és fennállása óta számos pályázati sikerrel büszkélkedhet.

Kistérségünk sikeres Leader programot valósít meg a tapolcai kistérséggel közösen, összesen 45 érintett település közreműködésével. A Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig akciócsoport 2008. október 1-jén kezdte meg munkáját a térség hosszú távú fejlesztése érdekében. A Balaton fővárosa mindig is igyekezett élen járni a térségi kulturális élet formálásában.  2008-ban pályázati támogatással „Közkincs” néven közművelődési kerekasztal jött létre, mely aktívan részt vesz a kulturális és közművelődési feladatok tervezésében és a kistérségi programkoordinációban.

Tagtelepülések>>

Elnök: Ruzsics Ferenc
Alelnök: Vincze Tibor
Irodavezető: Kiss László Tibor

Elérhetőség

Székhely: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos u. 42.
Tel.: +36 83/515-490
Fax: +36 83/515-494