Városi Strand

Megfigyelték már, hogy a Balatonon alig van olyan strand, ahova nem a síneken keresztül kell lejutni?

strand-varosi-strand-vízpartEz már csak így van, és a balatoni nyaraláshoz kötelezően hozzátartozik  a lángos majszolás, a rántott hekk evés, a tollasozás vagy röplabdázás mellett – az egyéb kellemes kikapcsolódásokról ne is beszéljünk – a vonatzakatolás is.

Keszthelynek mindhárom strandja ilyen. Hozzátartozik a nyárhoz a strand és a vonatzakatolás is, ugyanúgy mint a különböző programok: Viviera nyári rendezvényei, a Mozdulj Balaton versenyek, animátor programok gyerekeknek, mozgó könyvtár, úszóiskola szakképzett oktatókkal, sporttáborok és szervezett sportprogramok.

A Városi strand Keszthely központi strandja, ide vezet a Pavilonsor a “Pavcsi” – és délutánonként meg esténként a melegtől eltikkadt nyaralók ide térnek be egy hűs fröccsre vagy üdítőre – egyszóval a keszthelyi nyári Balaton part alfája és ómegája. A közelmúltban építették újjá a tó egyetlen megmaradt szigetfürdőjét, amely azóta a századforduló békebeli hangulatában várja a fürdőzőket.

A keszthelyi Városi Strand szolgáltatásai

strand-varosi-strand-balaton-libikokaA békebeli hangulat mellett – ami azért valljuk be, egy nyaralásnál annyira nem szempont – fontosabbak a strand szolgáltatásai. Az Balatont formázó élménymedence használata ingyenes. A két EU konform játszótérnek a kicsik örülnek, a nagyok pedig a különféle sportpályákon próbálhatják ki magukat – röplabdázni három pályán lehet, két kosárlabda- és egy-egy foci- illetve tollaslabdapálya van. A kínálatból természetesen nem maradhat ki a vízibicikli és a büfék kínálata sem.

Díj ellenében lehet használni az óriás vízicsúszdát és napozóágyakat lehet bérelni. Vállalkozók által nyújtott szolgáltatások: vendéglátóhelyek, vízibicikli kölcsönzés, zorb, ugráló vár, ugráló strand-varosi-strand-csuzdatrambulin, mini golf pálya, ping-pong asztal, henna festés stb. A strandon őrzött kerékpártároló található. Évek óta hagyomány a strandkönyvtár, mely nagy sikernek örvend. A Balatonon egyedülálló a szigetfürdő, mely 2007-ben korhű állapotában került helyreállításra, megújítva az összes kabint, zuhanyzót és szociális helyiséget.   2011-től ingyenes WIFI használat is van a strandon. A strand környékén fizetős és ingyenes parkolók is várják a látogatókat.Egy 2011 májusában hozott döntéssel az önkormányzat a strandon üzemelő vendéglátóegységeknek hétköznap éjjel 2 óráig, pénteken és szombaton pedig éjjel 4 óráig engedélyezte, hogy zenés programokat tartsanak. A mederben egyre szaporodó éles kagylóhéjak miatt hasznos lehet egy a lábhoz jól simuló, biztosan álló könnyű műanyagpapucs.

Nyitva tartás

Május 01. – Szeptember 15

Belépődíjak 2012

Felnőtt: 890,- Ft
Gyermek, Nyugdíjas, diák: 630,- Ft
Családi -2 felnőtt-1 gyerek : 2.000,- Ft
Kabin: 2.000,- Ft
Értékmegőrző: 300,- Ft

West-Balaton kártyával

Felnőtt: 710,- Ft
Felnőtt 3 napos: 1.800,- Ft
Felnőtt 7 napos: 3.100,- Ft
Gyermek 3 napos 1.300,- Ft
Gyermek 7 napos: 2.200,- Ft

Részletes Belépő árak>>

Elérhetőség

Tel.: +36 83/ 312-241