Állandó Kiállítások

Főúri Életforma – Helikon Könyvtár

kastely-konyvtar-konyvekA 18 termet magába foglaló enteriőr-kiállítás eredeti vagy korhűen rekonstruált belső terei a 18-19. századi főúri életformát mutatják be. A kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára. A jelenleg több mint 80 000 könyvtári egységet tartalmazó gyűjtemény számos ritkasággal büszkélkedhet. A legrégebbi kötet Thuróczy János műve, a Chronica Hungarorum 1488-ból. A könyvek mellett jelentős értéket képvisel a könyvtár eredeti klasszicista berendezése is.
Főúri Életforma – Helikon Könyvtár>>

Vadászati Múzeum

vadaszati-trofeakA vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 200 vadfaj trófeáinak ad helyet. Az állatok többségével „természetes élőhelyükön” sétálva ismerkedhetnek a látogatók.Fénykorában a kastély a Festetics család jelentős vadászati tevékenységét tükrözte.A Kárpát-medence vadjait reprezentáló vadászemlékek voltak a falakon, elsősorban a családtagok emlékeinek idézésére, valamint saját maguk és magas rangú, előkelő vendégeik gyönyörködtetésére.
Vadászati Múzeum>>

Hintómúzeum

muzeum-hintokA hintókiállítás fő anyaga a több mint 50 darab, a főúri életformához kapcsolódó 18-19. századi kocsi, hintó és lovas szán gyűjteménye. A mai hintómúzeum épülete a keszthelyi Festetics-uradalom központjának istálló-kocsiháza volt. A földszinten tartották a család mindennapi közlekedéséhez igénybe vett lovakat, kocsikat, hintókat és szánokat. Az emeleti részen a lovászok és a kastély személyzete volt elszállásolva.
Hintómúzeum>>

Szántódpuszta

szantodpuszta-terkepA településen már az avarkorban is éltek. A legutóbbi itt élt népek főként földműveléssel foglalkoztak,ezt egészítette ki csekély mértékben a kézműves ipar. Az 1994-ben Európa Nostra-díjat nyert Szántódpuszta egy 18–19. századi, páratlan majorsági műemlék-együttes, amely a Balaton déli partján, a 7-es számú főút mellett található. Mintegy harminc épülete egy 150-200 évvel ezelőtti tipikus majorsági birtok eredeti állapotát őrzi.
Szántódpuszta>>

Történelmi Modellvasút Kiállítás

vasut-zalaA Vadászati Múzeum tetőterében Európa egyik legnagyobb történelmi modellvasút kiállítása látható. A terepasztalok több mint 2,7 kilométer hosszú sínhálózatán 348 teljesen automatizált szervomotoros, dekóderrel irányított kitérőn át, 1800 épület között 75 különféle, az előző két évszázad mozdonyaiból, személy- és tehervagonjaiból összeállított korhű szerelvény közlekedik egyszerre H0 (1:87) méretarányban. A pályaudvarok az eredetiek hasonmásai. A legnagyobb állomás Nürnberg 26 vágánnyal, a legkisebb Őriszentpéter 3 vágánnyal.
Történelmi Modellvasút Kiállítás>>

Balatoni Borok Háza

bor-totalA magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kulturált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel. A keszthelyi Festetics kastély XVI. században épült ódon pincerendszerében, ahol történelem szinte kézzel fogható, nyitott meg 2005. augusztus 20-án a nagyközönség előtt a Balatoni Borok Háza.
Balatoni Borok Háza>>

Nyitva tartás

2013-ben múzeumunk az alábbi rend szerint tart nyitva.

Előszezon: június: minden nap 9:00 – 18:00
Főszezon: július, augusztus: minden nap 9:00 – 18:00; + szerdán 19:00 – 24:00, és szombaton 21:00 – 24:00
Utószezon: szeptember: minden nap 9:00 – 18:00
Szezonon kívül: október, november, december, január, február, március, április, május: 10:00 – 17:00 keddtől vasárnapig, hétfőn ügyelet

Előzetesen bejelentett, 20 főnél nagyobb csoportokat az év minden napján 9:00 és 17:00 óra között fogadunk!