Balatoni Borok Háza

bor-total-nagyCélunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.
„Az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz bort igyunk!” Johann Wolfgang Goethe

Ars Poetica
A magyar borászat legváltozatosabb fehérborainak életet adó szőlőbirtokok ölelésében, a Balaton-borrégió borászati szervező központjaként, a történelmi magyar borvidékek hírvivőjeként, a borismeret és a kulturált borfogyasztás terjesztőjeként a Balatoni Borok Háza elsődleges célul tűzte ki a minőségi magyar borok minél szélesebb körben való megismertetését hazai és külföldi vendégeivel. Célunk, hogy a Balatoni Borok Háza a balatoni borturizmus központjává váljon, interaktív bormúzeumával, amely innovatív vinotéka is egyben.

Működés
bor-nagyA keszthelyi Festetics kastély XVI. században épült ódon pincerendszerében, ahol történelem szinte kézzel fogható, nyitott meg 2005. augusztus 20-án a nagyközönség előtt a Balatoni Borok Háza. A közel 1500 bemutatásra kerülő bor közül 30-40 állandóan kóstolható. A Borházban az összes magyar borvidékről találhatunk kiemelkedő tételeket, a kínálat gerincét azonban a Balaton Régió borvidékei adják. Borházunkban számos egyedi, kézműves tétel is fellelhető, kiváló magyar borászok különleges tételei, kiváló évjáratai is. A Borház látogatható egyénileg, illetve csoportosan is, igény szerint szakszerű tárlatvezetéssel magyar, német és angol nyelven.

A Borházban havi rendszerességgel tematikus borkóstolók kerülnek megrendezésre, ahol lehetőség nyílik egy-egy borász, borvidék szélesebb körben való megismerésére.

A Borház borismereti oktatóközpont is, folyamatosan induló kétszintű a szakoktatással:
Alapfokú borismeret, valamint pohárnok-sommelier. Az oktatók között találunk nemzetközi borakadémikust, egyetemi rektort, szállodai vendéglátás-igazgatót, valamint gyakorló sommelier-t. A sikeresen vizsgázók a tanfolyamok elvégzéséről oklevelet kapnak.

Borklub
A Balatoni Borok Házában elit Borklub működik, amely a régió illusztris szállodáinak vendéglátás-igazgatóit tömöríti, akik a Borház nedűit folyamatosan válogatják, tesztelik.

Belépődíj
bor-vacsoraA Borházban többféle kóstolási lehetőség közül választhatnak vendégeink:
5 boros kóstoló – 2500 Ft
3 boros kóstoló – 1500 Ft
Kísérőjegy (csak tárlatvezetés, kóstolás nélkül) – 600 Ft

  •  Kóstolóinkon kizárólag minőségi, palackozott borokat kínálunk!
  •  Minden kóstolónk mellé sós süteményt és ásványvizet kínálunk.
  •  Az igény szerinti többnyelvű szakmai tolmácsolást minden esetben tartalmazza az ár!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Balatoni Borok Háza – Keszthely – Festetics kastély

Nyitva tartás

10:00 – 17:00 (minden nap), illetve igény szerint egyedi megoldásban is.

kastely-belepo-arak-reszletes

Elérhetőség

Mobil: +36 30 /6410–387
Tel./Fax.: +36 83 /312–190/171