Látnivalók és Múzeumok

Asbóth-ház

latnivalok-asboth-hazA Festetics-uradalom tiszttartói lakásnak építtette a XVIII. század második felében. A barokk stílusú házban született Asbóth Sándor, az 1848-49-es szabadságharc honvédtisztje, Kossuth szárnysegédje, az amerikai polgárháború hős tábornoka.
Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 5.

Babamúzeum, Panoptikum, Csigaparlament

latnivalok-babamuseumMaga a Babamúzeum elnevezés kissé félrevezető. Itt nem a baba a lényeg, hanem az, amit viselnek. A Babamúzeum – vagy Viselettörténeti Múzeum .Az eredeti épületet, az Országházat 1885. október 15-én kezdték el építeni, s átlagosan ezer ember dolgozott rajta.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth u. 11. (Sétálóutcánál, Bakacs u eleje)
Tel.: +36 83 /318-855
Mobil: +36 30 /855-6533
Babamúzeum, Panoptikum, Csigaparlament>>

Bacchus Bormúzeum

latnivalok-bacchus-borA keszthelyi Erzsébet királyné u. 18-as szám alatti ház pincéje a második világháború előtt egy borkereskedőé volt. Az államosítást követően a Badacsonyi Pincegazdaság felvásárló pincéjeként működött.
Cím: 8360 Keszthely, Erzsébet királyné utca 18.
Tel.: +36 83/510-450
Bacchus Bormúzeum>>

Balaton Kongresszusi Központ és Színház

latnivalok-balaton-szinhaz-bejaratKulturális tevékenységünk szerteágazó. Befogadó színházként több ezer elégedett bérletest láthatunk vendégül évről évre. A Goldmark Károly Művelődési Központ 1952 óta szolgálja ki Keszthely város művelődési és kulturális igényeit.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér 3.
Tel.: +36 83/ 515 232
Balaton Kongresszusi Központ és Színház>>

Balatoni Múzeum

latnivalok-balatoni-muzeumA keszthelyi múzeum épületét az első világháborút követően, Gróf Festetics Tasziló segítségével, 1925-ben, Györgyi Dénes tervei szerint kezdték el építeni, neobarokk stílusban. Zala megye első múzeuma.
Cím: 8360 Keszthely Múzeum utca 2. (Bejárat a Kossuth L. utca felől)
Telefon: +36 83/ 312 351
Fax: +36 83/ 511 335
Balatoni Múzeum>>

Cadillac Múzeum

latnivalok-cadillac-muzeum-oldtimerA Cadillac Múzeum komplex vizuális és audiovizuális élményt kínál látogatóinak, kicsiknek és nagyoknak, nőknek és férfiaknak egyaránt. Hiszen ki ne szeretné a szépet, a sztárokról szóló történeteket, a luxust?
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth L. u. 77.
Cadillac Múzeum>>

Csány László-szobor

A Csány Lászlóról elnevezett iskola előkertjében 1998-ban állították fel a szabadságharc neves zalai kormánybiztosának, Csány Lászlónak a mellszobrát.
Cím: 8360 Keszthely, Deák F. u. 25.

Dongó ház

latnivalok-dongo-hazEz a népi barokk stílusú lakóház a 18. század óta állja az idő viharait. Nevét onnan kapta, hogy a második világháborút követően egy Dongó nevű embernek volt itt hosszú ideig trafikja.
Cím: 8360 Keszthelyi Népművészeti Alkotóház Keszthely, Sopron u. 7
Dongó ház>>

Egykori ferences rendház

latnivalok-egykori-ferences-rendhazAz eredetileg barokk stílusban, 1723-1730 között épült egykori ferences kolostor ma a Csornai Premontrei Kanonokrend Prépostság rendháza. A premontreiek 1808-ban érkeztek Keszthelyre, ahol gimnáziumot működtettek. A keszthelyi rendház jelenleg szakiskolának és kollégiumnak ad otthont. Az épületben található a Keszthelyi Öregdiákok Egyesületének székhelye, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, illetve egy cserkészotthon is helyet kapott itt. A rendház épülete 2010-ben megújult.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér 10.

Egykori Városháza

Az Egykori Városháza a Goldmark Károly Művelődési Központ otthona. A lépcsőházban, a Keszthelyi Panteon márványtábláin megörökítve olvashatók Keszthely híres szülötteinek nevei.
Cím: Sétáló utca
Egykori Városháza>>

Élménygazdaság

latnivalok-elmenygazdasagA múzeum mögötti 1,2 hektáros területen egy élménygazdaság került kialakításra, melyben valódi tapasztalatokat szerethetünk a korabeli gazdálkodásról, láthatunk régi szőlő- és gyümölcsfajtákat, a szántóföldi- és, konyhakerti növények.
Cím: 8360 Keszthely, Bercsényi Miklós utca 65-67.
Telefon:+36 83/ 311-563; +36 30/ 429-7655; +36 30/ 855 6533
Élménygazdaság>>

Erotikus Panoptikum

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA művekhez készült illusztrációk most viaszfigurákon keresztül lépnek ki a könyvek lapjairól. A szilikonból készült bábuk mellett, melyeket a Képzőművészeti Egyetem hallgatói készítettek el.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 10. ( sétálóutca )
Tel / Fax: +36 83/ 318-855
Erotikus Panoptikum>>

Evangélikus templom

latnivalok-evangelikus-templom-oltarA templom stílusa barokk és ókeresztény, 18 m hosszú, 9 m széles és mintegy 300 ember befogadására alkalmas. Tervezője az a Szeghalmy Bálint, aki a református templomit is tervezte.
Cím: 8360 Keszthely Deák Ferenc u. 18
Tel: +36 83/ 312-206
Mobil: +36 20/ 824-25-36
Evangélikus templom>>

Fenékpuszta

A II-III. századi település helyén, a IV. század közepén építették fel a rómaiak -védelmükre- a 377×358 m-es, 44 kerek toronnyal védett erődöt. 568 után az avarok germán és bizánci népességet telepítettek ide. 630 táján az erőd elnéptelenedett.
Fenékpuszta>>

Fenékpuszta (Valcum) római romjai

latnivalok-valcum-romai-erodA IV. században épült római erődítményből ma a kapu, a háromhajós bazilika és az állami raktár maradványainak felfalazott építményei látszanak. A római korban a provinciát átszelő, az adriai Aquileiaból Aquincumba (Óbuda) és a Sopianae (Pécs) irányából Savaria (Szombathely) felé haladó utak a fenékpusztai átkelőnél keresztezték egymást. A IV. században épült fel a fenékpusztai erőd. 433-tól a hunok fennhatósága alá került a Dunántúl, majd a keleti gótok lettek e terület urai. Thiudimer nevű királyuk a fenékpusztai erődöt választotta székhelyéül. Később a Dunántúl az avar birodalom része lett. Az avarok segédnépként keresztény vallású lakosságot telepítettek a környékre, akiknek sajátos anyagműveltségét Keszthely-kultúrának nevezi a régészeti kutatás. Ellentétben a többi pannóniai erőddel, a fenékpusztai a népvándorlás korában is használatban volt. Feltehetően a honfoglaló magyarok pusztították el. Szabadon látogatható.
Cím: Keszthely-Fenékpuszta

Fenékpusztai feketefenyősor

latnivalok-fenekpusztai-feketefenyosorA Keszthelytől Balatonszentgyörgyre kivezető 71-es úttal párhuzamosan futó,  az egykori Festetics majornál a kocsizó–lovagló utat szegélyezi ez a kettős feketefenyő-fasor,mely egy a területből kiemelkedő domborulaton.
Cím: 8360 Keszthely, külterület
Fenékpusztai feketefenyősor>>

Festetics György ülőszobra

1902-ben avatták fel Festetics Györgynek azt az álló szobrát, amelyet 1948-ban elbontottak. Helyére 1952-ben szovjet hősi emlékmű került, melyet a forradalom alatt ledöntöttek.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér 9. (Vajda János Gimnázium előtt)
Festetics György ülőszobra>>

Festetics-mauzóleum

latnivalok-festetics-mauzoleumA Szent Miklós-temető déli végében áll a Festetics család XIX. században emelt eklektikus, neoklasszicista mauzóleuma. A négy Festetics családtagnak végső nyugvóhelyet adó, valaha gyönyörű pantheon-épület. A mauzóleumot Festetics Tasziló emelte felesége, Lady Mary Hamilton tiszteletére 1925-ben. 1933-ban halt meg Festetics Tasziló, őt is ide temették. Festetics György – közös gyermekük-1941. augusztusában követte őket. A mauzóleum negyedik lakója Festetics Györgyné, eredetileg Haugwicz Mária. Őt Bécsben temették el a hetvenes években, és csak 1989-ben, éppen a rendszerváltás idején temették itt újra.
Cím: 8360 Keszthely, Szt. Miklós temető

Főtéri plébániatemplom

latnivalok-fo-ter-templomKeszthelyt a 14. század közepén Nagy Lajos király bizalmas embere Laczkfy István kapta meg, szolgálatának jutalmául, Csáktornyával és a hozzá tartozó birtokokkal együtt.
Főtéri plébániatemplom>>

Georgikon-ház

Itt található a Festetics György által 1797-ben alapított Georgikon, Európa első felsőfokú mezőgazdasági tanintézetének eredeti főépülete, amely jelenleg szálloda. Egyemeletes, kontyolt nyeregtetős épület.Belső terei poroszsüveg boltozatosak.A hozzá tartozó tanintézeti major ad otthont a Georgikon Majormúzeumnak, amelyben a magyar agrár felsőoktatás történetén kívül gabonatermesztési, szőlészeti-borászati és kocsi kiállítás látható, bognár- és kovácsműhellyel. Impozáns látvány a működőképes gőzeke.
Cím: 8360 Keszthely, Georgikon u. 20.

Georgikon Majormúzeum

latnivalok-georgikon-majormuzeumHa ellátogatunk a Georgikon múzeumba sok érdekes dolgot tudhatunk meg abból az időből amikor Magyarország még agrár-nagyhatalomnak számított. Megtudhatjuk, mi volt az a góré, hogyan termesztették a szőlőt.
Cím: 8360 Keszthely, Bercsényi u. 65-67.
Tel.: +36 83/ 311-563
Mobil: +36 30/ 429-7655
Fax: +36 83/ 510-697
Georgikon Majormúzeum>>

Helikoni Emlékmű, Helikon Park

latnivalok-helikon-emlekmuKeszthely legnagyobb zöldterülete a XX. század elejétől fokozatosan kialakított Helikon park, melynek közepén áll az 1921-ben emelt, oszlopokon álló, kupolás épület, a Helikon-ünnepségek emlékműve.
Helikoni Emlékmű, Helikon Park>>

Hullám Szálló

1894 nyarán vették birtokba a keszthelyiek és az itt nyaralók. Olyannyira népszerűnek bizonyult, hogy 1897-ben bővíteni kellett két toronyszárnnyal. Az épület lényegében megőrizte egykori formáját, bár az 1912-es tűzvész kikezdte, és kisebb átalakításon ment keresztül.
Hullám Szálló>>

Immaculata-szobor

latnivalok-immaculata-szoborA Festetics-kastély parkjában található a barokk Immaculata-szobor, melyet 1770-ben Festetics Pál készíttetett. A Festetics-kastély  déli szárnya mellett, hasáb alakú, lábazattal és párkánnyal tagolt talapzaton álló kompozit fejezetes oszlop, tetején Szűz Mária földgömbön álló alakjával. Mária imára kulcsolt kézzel, az ég felé tekintve, lábával a földgömbre tekeredő kígyóra tapos.
Cím: 8360 Keszthely, Kastélypark

Karmelita Bazilika

Hossza 53 m, szélessége 18m, magassága 22 m. A toronymagasság: 38 m. A templomot és a hozzá tartozó rendházat a bécsi építész, Bruchwieser Bruno tervezte, az orgonát pedig a pécsi Angster cég készítette, 1937-ben. A templom védőszentje Lisieuxi Kis Szent Teréz.
Cím: 8360 Keszthely, Tapolcai u.
Karmelita Bazilika>>

Kis-Balaton

latnivalok-kis-balatonValaha a Balaton nyílt vizű öble volt, amely az idők során hordalékkal feltöltődött, és lápos sás- és nádtengerré vált. Szigorúan őrzött természetvédelmi terület, különösen gazdag a madárvilága.
Kis-Balaton>>

Lakóház

Tiszttartói háznak épült, 1770 körül. Homlokzatai  höbörcsös vakolatúak, simított vakolat architektúrával. Az utcai homlokzatát egykor freskók díszítették, ma már csak a keretét láthatjuk.
Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 16.

Lepke és Hüllőkiállítás

latnivalok-lepkekÖt világrész Lepke és Rovarkiállítása, valamint egzotikus Hüllőkiállítás varázsolja el az odalátogatókat. A Lepke Kiállításon gyönyörködhetünk a világ minden részéről összegyűjtött káprázatos lepkékben és egyéb rovarokban.
Cím: 8360 Keszthely, Kastély u. 10.
Mobil: +36 30/ 957- 8049
Lepke és Hüllőkiállítás>>

Madárklinika

latnivalok-madarklinika-golyaEgyébként valóban a fenékpusztai (vasút)állomás mellett, sőt annak az épületében van: itt található ugyanis az egyedülálló tojás- és fészekgyűjtemény. Az állomást 1985-ben hozta létre a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Zala megyei Helyi Csoportja.
Mobil: +36 20/ 519-2721
Madárklinika>>

Magyar Feltalálók Múzeuma

latnivalok-magyar-feltalalok-muzeumaA Múzeumban kronologikus időrendi sorrendben tekinthetik meg a találmányokat, már a honfoglalástól elindulva. A magyarság sok mindennel ismertette meg a világot, amiket a mai napig használ az emberiség.
Cím. 8360 Keszthely, Balaton utca/Str. 9.
Tel.:+36 83/ 313-129,
Mobil: +36 30/ 957-9915
Magyar Feltalálók Múzeuma>>

Marcipán Múzeum

latnivalok-marcipan-muzeum-epuletA családias hangulatú cukrászdában a kávé- és fagylaltspecialitások mellett saját készítésű finomságokat, házias süteményeket kínál. A cukrászda mögött a Marcipán Múzeumban, az állandó cukrászati kiállításon 50 m2-en 20 vitrinben mintegy 100 marcipánból készült díszmunka található.
Cím: 8360 Keszthely, Katona József utca 19.
Tel.: +36 83/ 319-322
Marcipán Múzeum>>

Móló, pavilonsor

latnivalok-moloÉrdemes elidőzni itt egy pillanatra és végigfuttatni a tekintetet a neveken mielőtt továbbhaladunk a Városi Strandhoz. Természetesen el szabad csábulni a Pavilonsoron.
Móló, pavilonsor>>

Nosztalgia Múzeum

A századelő korszelleme, gyermekded technikája legalább annyira derűre hangolja a szemlélőt, mint a modernkedő retro leegyszerűsített formái, és harsogó színvilága. A faszénnel működő gallérvasaló, a bőrkesztyűprés, a lángvilatnivalok-nosztalgia-muzeum-kepekvő fidibusz, a gyertyakoppintók.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 1. ( sétálóutca )
Telefon: +36 83/ 318 855
Mobil: +36 30/ 855 6533
Nosztalgia Múzeum>>

Pethő ház

A sétálóutca műemlék jellegű épületei közül a legrégebbi az utca közepe táján található barokk stílusú Pethő- vagy Goldmark-ház. Itt született 1830-ban Goldmark Károly, a híres zeneszerző.
Pethő ház>>

Rádió és Televízió Múzeum

latnivalok-radio-es-televizio-muzeum-tvkAz idősebbek – és talán még a nem is olyan idősek – bizonyára emlékeznek a karcsú lábakon álló Orion tévékészülékre, amelyen már csatornát is lehetett váltani – egy piros és egy fekete gombbal.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth utca 1. és Georgikon utca 2. saroképület
Mobil: +36 30/ 973-8242
Rádió és Televízió Múzeum>>

Református templom

latnivalok-reformatus-templom-oltarA keszthelyi Református templom,  ahogyan a korabeli újságok tudósítottak 1932-ben a június 26-i felszentelési ünnepségről (amelyen Móricz Zsigmond is részt vett) – a város középpontjában, villanegyedében áll.
Cím: 8360 Keszthely, Hancók u. 20.
Református templom>>

Sétálóutca

Keszthelynek a középkorban egyetlen utcája volt, ez volt a mai Fő utca. A Sétálóutca volt a város legelőkelőbb része – egykori pompájában ma is gyönyörködhetünk, egy-egy kávézó vagy étterem teraszáról nézve a műemlék épületeket.
Sétálóutca>>

Simon-ház

latnivalok-simon-hazA sétálóutcán található ún. Simon-ház 1790 körül épült copf stílusú kereskedőház. Zártsorú beépítésben álló, L alaprajzú, egyemeletes, nyeregtetős épület. Az utcai homlokzat középtengelyében, enyhe kiülésű rizalitban, kosáríves, kőkeretes kapu.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth u. 3.
Simon-ház>>

Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma

latnivalok-zenemuzeumÉlvezze autentikus környezetben a zenélő dobozok,gépzongorák,zenélő órák és kintornák hangzását. Hangulatos szabadtéri részen hallgathatja meg egy ötvenes évek-beli nagy táncorchestrion és egy holland utcai orgona zenéjét.
Cím: 8360 Keszthely, Jókai u. 5.
Mobil: +36 30/ 602-6868
Surber Zeneautomata és Fonográf Múzeuma>>

Szendrey Júlia emlékszoba

latnivalok-szendrey-julia-emlekszoba-epuletA keszthelyi Újmajorban (ma Szendrey-telep) született 1828-ban Petőfi Sándor felesége, Szendrey Júlia. Édesapja a Festetics uradalom tiszttartója volt. Volt egy húga és egy öccse is. Édesapja, Szendrey Ignác a Festetics-birtok gazdatisztje volt. Nem túl sokáig éltek Keszthelyen, talán 1-2 évet. Emlékét most egy, a szülőházában berendezett emlékszoba őrzi.
Mobil: +36 30/ 960-7460
Szendrey Júlia emlékszoba>>

Szentháromság-szobor

latnivalok-szentharomsag-szoborA Fő tér keleti végét a barokk stílusú Szentháromság-szobor zárja le. Festetics Pál állíttatta 1770-ben. Eredetileg a tér nyugati részén állott, századunkban helyezték mai, kevésbé forgalmas helyére.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér
Szentháromság-szobor>>

Szent Flórián-szobor

A sétálóutca végén valamikor egy erecske csörgedezett, amelyen egy kőhíd vezetett át. A hidat díszítő szobrok egyike, az 1772-ben készült barokk stílusú Szent Flórián-szobor ma a karmelita templom előtt áll.
Cím: 8360 Keszthely, Tapolcai u. 1.

Szent Ilona-szobor

A Festetics-kastély parkjában áll az a klasszicista Szent Ilona-szobor, mely eredetileg a fenéki révátkelőnél, majd a fenékpusztai romoknál állt. A műalkotást 1825-ben Festetics László készíttette.
Cím: 8360 Keszthely, Kastélypark

Szent Lőrinc-kápolna maradványai

latnivalok-szent-lorinc-kapolna-maradvanyaiA Várkertben találhatók a Szent Lőrinc tiszteletére szentelt kápolna alapfalai. Az ásatások szerint itt egy XII. századi  rotunda (körtemplom) volt, amelyet a XI-XII. században emeltek, majd a XIII. században egy négyszögletes hajóval bővítettek. Ennek faiait is felhasználva 1385.körül Lackfy István nádor az általa ide telepített ferencesek részére kezdte építeni a ma is álló templomot, valamint annak északi részéhez csatlakozva a kolostort.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér

Szent Miklós-temető

latnivalok-szent-miklos-temetoA temető az 1770-es évektől szolgált a keszthelyiek örök nyughelyéül. Ma már csak korlátozottan temetnek ide. Középső része – ahol sok híres keszthelyi síremléke található – műemléki védelem alatt áll. Különleges művészi értéket képvisel az 1775-ben emelt, Fájdalmas Krisztust ábrázoló síremlék, melyet négy keszthelyi kőfaragó mesternek állítottak.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth  L. u.

Szigetfürdő

latnivalok-szigetfurdoAz első vízre épített fürdőház 1864-ben készült. Az első kerek fürdőszigetet az 1880-as években építették, amit 1893-ban díszes bejárattal két szigetből álló fürdővé bővítettek. Felújítás helyett 1960-ban fém- és betonelemekből új szigetfürdőt építettek. Az elmúlt években, több ütemben az eredeti faszerkezetet állították helyre.
Cím: 8360 Keszthely, Városi strand

Temetőkápolna

A temetőkápolna barokk előzmények után eklektikus-neoromán stílusban épült 1909-ben, bár ismerjük 1775-ös átépítési tervét is. Itt található Vaszary Kolos bíboros, hercegprímás (üres) szarkofágja. Vaszary Kolos hercegprímás 1832-ben Keszthelyen született. A város premontrei gimnáziumában tanult, mielőtt belépett volna a bencés rendbe. Végakarata szerint szülővárosában temették el, Lékai László prímás érsek azonban áttelepítette földi maradványait Esztergomba, a bazilika kriptájába. Emlékét a temetőkápolna egy festett üvegablaka is őrzi.
Cím: 8360 Keszthely, Szt. Miklós-temető

Vadászati és Történelmi Modellvasút kiállítás

latnivalok-vadaszati-es-modelvasut-muzeum-epuletA Festetics család híres trófeagyűjtő hírében állt – a kastély nyugati folyosóját is trófeák, a biliárdtermet agancsok díszítették. A Festetics Kastély melletti új múzeumépületben kapott helyet az a három részből álló modellvasút, amelynek 500 m2 is alig elég, és így Európa egyik legnagyobb terepasztala.
Cím: 8360 Keszthely, Kastély utca 1.
Telefon: +36 83/ 312-190; +36 83/ 312-191; +36 83/ 311-192
Fax: +36 83/ 315-039
Vadászati és Történelmi Modellvasút kiállítás>>

Városháza

latnivalok-varoshazaEredetileg kvártélyháznak (Megyeháznak) épült, 1769-ben, copf stílusban, de funkcióját csak átmenetileg látta el. Egy időben a Georgikon hallgatói jártak ide, majd a Postapalota megépültéig a főpostának.
Cím: Keszthely Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala 8360 Keszthely, Fő tér 1.
Tel.: +36 83/ 505-500
Fax: +36 83/ 505-502
Városháza>>

Védett vadgesztenyesor

latnivalok-vedett-vadgesztenyesorKeszthely település központjából, a Balatoni Múzeum elől indul a kettős védett fasor, mely a Csókakői patakig mintegy három kilométeres útszakaszt kísér végig. A több mint 380 fából álló sor szép élményt nyújt még a gépkocsiban ülőknek is, hiszen az év minden szakában különböző színekben díszlik. A fák átlagosan 65-110 cm törzsátmérőjűek és 13-16 méter magasak.
Cím: 8360 Keszthely, Fenékpusztai út – Georgikon út – Kossuth út

Vajda János Gimnázium

latnivalok-vajda-janos-gimnaziumA gróf Festetics Pál által alapított iskola 1772-ben 3 évfolyamos gimnáziumként kezdte meg működését a Kossuth Lajos utca 45. számú épületben. 1808-ban a Csornai Premontrei Rend vezetése alá került. A Fő téri épület helyén a 18-19. században a ferencesek, majd a premontrei szerzetesek gazdasági udvara volt. 1890-től a gimnáziumot nyolcosztályos főgimnáziummá szervezték át, azzal a feltétellel, hogy a város az oktatáshoz megfelelő épületről gondoskodik. 1892. augusztus 23-án avatta fel Keszthely lakossága a Schadl János tervei alapján készült új épületet. A Róth Miksa által készített Szent Imre ablakot az államosítás után eltávolították, és csak a ’90-es években került vissza.
Cím: 8360 Keszthely, Fő tér 9.

Vidor Játékmúzeum

latnivalok-jatekmuzeum-mindenesA lánygyermekek kedvencei közül nem hiányozhatnak a babák, a miniatűr bútorok és a barbie-k sem. Moncsicsikből, a Walt Diesney mesékből jól ismert figurákból és mackókból is láthatunk jó párat, akárcsak a búcsúkból jól ismert csattogó lepkékből és fahernyókból.
Cím: 8360 Keszthely, Kossuth Lajos utca 10.
Telefon: +36 83/ 318-855
Mobil: +36 30/ 855 6533
Vidor Játékmúzeum>>

Zsinagóga

latnivalok-zsinagoga-epuletA zsinagógát 1780 körül, a Festeticsek udvari építészének, Hofstätter Kristófnak a tervei alapján az ott álló imaház helyére építették – a legrégebbi előírásoknak megfelelően, a környező talajszintnél mélyebben.
Cím: A Pethő ház udvarában található
Zsinagóga>>