Magyar Feltalálók Múzeuma

latnivalok-feltalalok-muzeumaA világon bárhol találkozhatunk magyarokkal, ha nem is személyesen, de találmányaik életművük révén biztosan. A világ minden részén használnak olyan hétköznapi terméket, amelyekről a legtöbben nem is tudják, hogy magyarok találták fel, illetve magyarok által váltak ismertté. Megszoktuk, hogy otthon és irodában, autóban és vonaton kényelem vesz körül minket. És nem is gondolunk bele, a mai jólétünk eredetére. Pedig megéri visszatekinteni azokra a feltalálókra. Ezért azokat a MAGYAR találmányokat és feltalálóikat szeretnénk bemutatni a LaKoma Étterem és Magyar Feltalálók Múzeumában. Sok meglepő dologgal találkozhatunk. Lesznek ismertek, ismeretlenek, halottak és még élők, fiatalok és öregek, akikre büszkék lehetünk.

A Múzeumban kronologikus időrendi sorrendben tekinthetik meg a találmányokat, már a honfoglalástól elindulva. A magyarság sok mindennel ismertette meg a világot, amiket a mai napig használ az emberiség. Az egyes találmányok nem fűződnek személyekhez, hanem az összmagyarsághoz. Várjuk Önt is szeretettel éttermünkben és a Magyar feltalálók múzeumában, ahol kiváló magyar és különleges nemzetközi ételekkel, magyar találmányokkal találkozhat kellemes, elegáns és nyugodt környezetben.

Ízelítőül pár magyar találmány: kanál, gomb, fehérnemű, kenyér, tarhonya, szappan, acélrugó, Ford T-modell, diavetítő, szódavíz, villanymozdony, plazmalámpa, gömböc, üvegbeton.

Nyitva tartás

Hétfő – Vasárnap: 11:00-22:00

Elérhetőség

Lakoma Étterem & a Magyar Feltalálók Múzeuma
Cím. 8360 Keszthely, Balaton utca/Str. 9.
Tel.:+36 83/ 313-129,
Mobil: +36 30/ 957-9915